Daphne and Friends

 

Home

Daphne

Friends

CD

Foto's

Repertoire

Boekingen

 

Friends

Onderstaand een korte beschrijving van mijn vrienden die het mij mogelijk maken te genieten van hun muzikaliteit en u te laten genieten van Daphne and Friends.

 

Elbert Waller(Toetsen)

Elbert Sinds 1998 maken Elbert en Daphne al muziek samen, na de samenwerking in coverband Akkoord is deze voortgezet in Daphne and Friends. Zijn ervaring en de brede muzikale interesse maken hem tot boeiende "toetsenman". Bands waar van Elbert deel uitmaakt(e):
Phenix (schoolband 1972 - 1975), Loomis Gang (betonrock; 1977 - 1980),
Point (studentenband 1981 - 1990), Akkoord (coverband 1998 - 2002)
Brixx (Coverband 2002 - heden).

 

 

Nico Nijman (Basgitaar)

Maakt al een groot deel van zijn leven enthousiast muziek. Op zijn dertiende gestart in een schoolband, en via studentenbands , en als “troubadour” alleen op pad bij kleine feestjes , en enkele jaren in de begeleidingsband van een kindermusical. Tien jaar deel uitgemaakt van de “medische” jazzband, De Witte Jazzz , de afgelopen 8 jaar samen met Daphne en Elbert in de coverband Akkoord en nu in Daphne and Friends

 

 

 

Menno Schmidt (Drums)

Menno, drumde sinds zijn 12e, tien jaar lang wel en tien jaar niet.
Na enkele coverbandjes en experimentele combo's tijdens de middelbare
school,was de laatste setting een trio met een heel brede invloed van
muziekstijlen. En ook drummen en zingen tegelijk bleek aardig te gaan.
Daarna brak een lange periode van buitenland en binnenland aan en
bleef het drumstel in de hoezen. Maar zo af en toe bij een jazz combo
aanschuiven,leidde toch weer tot een vaste kern van muziekvrienden bij
Daphne and Friends. Diverse schoolbandjes in de jaren 80, Final Flush (studentenband 1993-1995)

 

 

 

 

 

 

 

 

Bart van Bezooijen (Saxofoon )

Bart van Bezooijen is een ervaren muzikant die inmiddels de meeste genres bestreken heeft. Van Dixieland (Oh Sixteen Oh Seven, Brook ’86) tot pop (Jazz or No), van big band (Charlie’s Big Band) tot moderne jazz (vele formaties), en op de meest uiteenlopende plaatsen in binnen- en buitenland.Hij bespeelt voornamelijk de sopraan- alt- en tenorsaxofoon, en daarnaast klarinet , gitaar en piano. Ten overvloede bezondigt hij zich af en toe met wat zang en percussie.

 

 

 

   Willem Zweers (Drums)

Mijn broer en steun en toeverlaat als het gaat om cd opnames, kritische noten en invallen voor mijn drummer bij afwezigheid. Kijk eens op zijn website: www.willemzweers.nl

 

 

Rein Bletz (Basgitaar/ Contrabas)

Jarenlang vaste bassist geweest van ons quartet, nu vaak helpende hand en bron van inspiratie als inval bassist. Rein speelT(de) o.a. bij Big Band Balance (big band), Hanny Gets Funny (dance classics, funk en rock), Monica Triga (fado gemengd met andere stijlen) en Splinters (muziektheater voor kinderen)
 

 

Peter-Jan Kleevens(Piano en Hammond orgel)

Eveneens jarenlang gespeeld in Daphne and Friends. PJ wist met zijn klassieke en niet te vergeten rock achtergrond iets speciaals mee te geven aan onze optredens.

 

Bernard Goovaerts (Piano)

De enige echte fulltime professional. Bernard is meestal te horen bij goed lopende musicals zoals Chicago en dergelijke.